top of page

המחלקה ליצירה רב תחומית באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. מה מלמדים במחלקה ליצירה רב תחומית באקדמיה?

טוב, זה פוסט קצת משתפך של סוף שנת הלימודים, ראו הוזהרתם 😊


לצי שלא יודע, אני כבר השנה (2022) מסיים את השנה השביעית שלי כראש המחלקה ליצירה רב תחומית.

יש משהו מאוד מרגש לראות איך העולם המוזיקלי כולן, הולך לכיוון של מוסיקה רב תחומית, אני רואה את זה בהרבה מוסדות שאני מבקר בהם בחו'ל, כולל הגדולים והחשובים ביותר בעולם.

החזון הזה, של המוזיקאי הרב תחומי כדמות של המוזיקאי בימינו, הוא משהו שלאט לאט אני רואה את כל העולם הולך לכיוון הזה.

באמת!


אז מה זה מוסיקה רב תחומית בעצם?

מה זה אומר להיות מוזיקאי רב תחומי?


על כך בהמשך!


אם מעניין אתכם לשמוע עוד על לימודי מוסיקה לתואר ראשון, או מוסיקה רב תחומית לתואר ראשון, אתם מוזמנים לקרוא את המאמר הבא!


אני כותב את הפוסט הזה במהלך של ימים מאוד מרגשים של סוף שנת הלימודים במחלקה ליצירה רב תחומית אצלנו באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים!


אני מודה, אני באמת מתרגש להיות בתפקיד ראש המחלקה ליצירה רב תחומית כבר שבע שנים נכון לסוף שנת 2022, זה תפקיד שמרגש וממלא אותי בכל יום בהמון אנרגיה ורצון לעשייה. לפניכם תמונה מסיום קונצרט יסודות הקומפוזיציה ביולי האחרון, קונצרט שמסיים את שנת הלימודים הזאת מבחינתי, השנה הראשונה שלי לאחר השבתון, שנה מרגשת מאוד, כמו איזה ריסטארט שעשיתי גם לעצמי באופן אישי:


אז מה מלמדים במחלקה ליצירה רב תחומית?


בשבועות האחרונים אני מוצף במחשבות על המקום של המחלקה ליצירה רב תחומית, ואני גאה מאוד במה שהשגנו במחלקה ליצירה בשנים האחרונות. זה ממש כמו איזה בייבי, מיזם שאני חושב עליו באמת כל רגע פנוי ביום, כבר 7 שנים. מספר המועמדים שבאים אלינו הוא גדול מאוד, כולל סטודנטים בינלאומיים שמתחילים לבוא בשנים האחרונות. וכבר כמה שנים שאנחנו עובדים במודל שסיפר לי לפני שנים רבות מנהל ניסן נתיב, שגם הם עובדים בו, משהו שהשפיע עליי מאוד: "לא משנה כמה מועמדים באים אלינו" הוא אמר לי, "אנחנו מקבלים רק 18 כל שנה. גם אם יבואו 500, יתקבלו בדיוק 18". וגם אנחנו במחלקה עובדים ככה, גם כאשר מגיעים עשרות רבות, אנחנו מקבלים למחלקה מקסימום 18 בכל שנה, משהו שמוכיח את עצמו בשנים האחרונות כמוצלח מאוד – רמת התלמידים עולה מאוד, הרצינות שלהם, הדבקות שלהם במוזיקה כדרך חיים, באמת תענוג לראות את זה!

עוד על הנושא הזה של הלחנת מוזיקה, ואיך לא להיתקע ביצירות המוזיקליות שלנו, במאמר הבא! המחלקה מונה היום כמעט 100 סטודנטים כולל לתואר השני בהלחנה למדיה, שזה התרגשות אמיתית. ומספר הסטודנטיות (בנות) גדל משנה לשנה, ובשנה הקרובה המספר כמעט מאוזן עם הבנים. זה משהו מדהים בעיניי שהלוואי וימשיך, ושיהיו לנו כיתות מאוזנות לגמרי של 50 אחוז בנות מלחינות (מקווה שאתם מסכימים איתי).

והבוגרים עושים חיל. רק לדוגמא, בוגרת המחלקה ליצירה רב-תחומית, נמי מלומד, שהלחינה עם מייקל ג'אקינו את המוזיקה לסרט ת'ור החדש! Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder

עם מוזיקה של בוגרת המחלקה ליצירה רב-תחומית, נמי מלומד ומייקל ג'יאקינו


חברי סגל חדשים שנכנסו למחלקה ליצירה בשנים האחרונות והופכים אותה לבאמת רב תחומית ורב גוונית, ביניהם טל ירדני, ד"ר רוני רשף, אלעד אדר, ניזאר אלכאטר, ד"ר טל זילבר שנכנס לאחרונה במכרז ארוך ומסודר שעשינו למרצה חדש.

בקיצור, "אין הנחתום מעיד על מחלקתו", זה נכון 😊


אבל אני באמת מרגיש שהמחלקה הזאת היא הבייבי שאני בונה אותו כבר 7 שנים, ועכשיו מתחילים לראות את הפירות גדלים להם, כולל בוגרים של המחלקה שעושים חיל בארץ ובחו"ל. יאללה חפרתי לכם פה, ומי שהגיע עד כאן, אני באמת מודה על הטוב ועל מה שיש, ומאחל למחלקה (שיום אחד אני אצטרך לשחרר ואצטרך להעביר הלאה את התפקיד, אני מודע לזה...) שתגשים את החזון שלה להפוך למחלקה בינלאומית מובילה, מהגדולות והחשובות בעולם בתחום ההלחנה הרב תחומית, הלחנה לסרטים וטלוויזיה, תיאטרון, מחול, וגם הלחנה קונצרטית טונלית!

זהו, תודה רבה על הקריאה!


פעם ראשונה שלכם בבלוג הזה? אז מי אני?

אני ד"ר עמית ויינר, מלחין, ופסנתרן, וראש המחלקה ליצירה רב תחומית באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, שנבחרה כאחת מעשר המחלקות הטובות בעולם בתחום ההלחנה הרב תחומית. אני עובד עם החברות יוניברסל, סוני, וורנר, מגהטראקס, ועוד. אני מלחין מוזיקה לקולנוע וטלוויזיה, כולל סדרות וסרטים כאן בארץ, ומוזיקה למחול כולל ללהקת המחול פרידאנס בניו יורק, מהחשובות בעולם.




149 צפיות
bottom of page