הסיפור האישי שלי
יצאתי משם בוכה. בדמעות...
הכל התחיל אצלי בגיל 15, כשבאתי להתקבל לתיכון של האקדמיה למוסיקה בירושלים. הייתי ירושלמי, נולדתי וגדלתי בירושלים, והגעתי עם שיער ארוך (אתם לא רוצים לדמיין...), להתקבל כפסנתרן לתיכון של האקדמיה.
ניגנתי כנראה לא משהו. באותן שנים ניגנתי בכלל גיטרה חשמלית (לכן השיער הארוך...), ובדיוק חזרתי אל הפסנתר קצת זמן לפני המבחן כניסה.
ואז הבוחן אמר לי בפרצוף חמור סבר שלא התקבלתי. ולא רק זה, הוא אמר לי שיש לי פער עצום, ושלעולם לא אהיה מוזיקאי.
יצאתי משם שבור ממש. בסך הכל ילד בן 15, שברירי ומבולבל, שלוקח את מה שאומרים לו המבוגרים בשיא הרצינות.
הלכתי לספסל שליד תיאטרון ירושלים, אני זוכר בדיוק איזה ספסל זה היה. ופשוט ישבתי ובכיתי. כל כך רציתי להיות מוזיקאי, ולהיות בתיכון של האקדמיה, שלא יכולתי לשאת את הבושה...
הדבר הזה לימד אותי שני דברים על החיים:
1. אנחנו המבוגרים צריכים להיזהר לא להוציא את הרוח מהמפשרים של הצעירים, במיוחד שאין לנו מושג מה יכול לצאת מהם אח"כ. (והיום כשאני עובד עם חברות המוזיקה הגדולות בעולם, ועבדתי עם הבמאי ג'יימס קמרון, אני יכול להסתכל ולגחץ על מה שאמר לי אותו בוחן בגיל 15)
2. שללמוד להתמודד עם סטירות לחי זה אחד הדברים הכי חשובים בחיים. החוויה הזאת עיצבה אותי למה שאני מאז, ותמיד אני מרגיש שיש לי לאן להשתפר.
ומה ללמוד.
ובגלל זה יצרתי את האתר הזה!
לעזור לך, ולכל מוזיקאי שרוצה להיות מוזיקאי מצליח, להצליח במוזיקה!
אז האתר "להצליח במוזיקה", מספק קורסים וידע לכל מוזיקאי שרוצה להצליח במוזיקה.
האתר נוצר כדי לספק לכם ידע, השראה, ומלא תוכן בחינם, כדי לקחת את הקריירה שלכם צעד אחד קדימה. אם אתם רוצים להלחין מוזיקה לסרטים, לטלוויזיה, או להלחין מוזיקה לכל תחום אחר, האתר הזה ייתן לכם את כל הכלים שחסרים לכם כדי להצליח במוזיקה, לרכוש את הכלים הדרושים לכך, וגם להבין איך למנף את הקריירה שלכם לצעד הבא שלה!
על ד"ר עמית ויינר
מלחין לקולנוע וטלוויזיה, פסנתרן, ומפיק מוסיקלי.
מאולם הקארנגי הול בניו יורק, ועד לאולמות של מקאו והונג קונג בסין – מכתיבת מוסיקה עבור הספריות הגדולות של מוסיקה לסרטים וטלוויזיה בלונדון, ועד לאולמות פרינג' בארץ ובחו"ל - המוסיקה של עמית ויינר חוצה את גבולות הז'אנרים בין האמנותי לבין המסחרי, ומגיעה לקהלים רבים בארץ ובעולם. חתן פרס ראש הממשלה למלחינים לשנת 2022. מלחין ופסנתרן בעל קריירה בינלאומית, זוכה פרס ראש הממשלה למלחינים לשנת 2022. יליד 1981. פעיל בתחום המוסיקה בארץ כמלחין, פסנתרן, ומרצה. בעל תואר דוקטורט בקומפוזיציה מאוניברסיטת בר אילן, ותארים ראשון ושני בקומפוזיציה מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. כמלחין לסרטים מיוצג על ידי יוניברסל מיוזיק, וורנר מיוזיק, וחברת BMG. כתב מעל ל-1000 קטעי מוזיקה לסרטים ולספריות, אשר הופיעו בלמעלה מ-10,000 תוכניות טלוויזיה ברחבי העולם, ברשתות הגדולות בעולם ביניהן נטפליקס, HBO, BBC, FOX, ובתוכניות כמו ג'ימי קימל לייב, מאסטר שף, ועוד.
כמלחין קונצרטי
יצירותיו מבוצעות באולמות הקונצרטים מרכזיים בארץ ובעולם. הופיע בסיורי קונצרטים כמלחין וכפסנתרן בארה"ב וברחבי אסיה, כולל הונג קונג ומקאו שבסין, יפן, תאילנד, וייטנאם ועוד. נוסף על כך, יצירותיו בוצעו והוקלטו בין השאר באולם קרנגי הול בניו יורק וברחבי ארה"ב, כמו גם באנגליה, יפן, מלזיה, סין, נפאל, אירלנד, אוסטריה, אוקראינה, קנדה ועוד. יצירותיו מבוצעות על ידי התזמורות המובילות בישראל ומחוצה לה, ביניהן התזמורת הסימפונית ירושלים, תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים, תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע, תזמורת הסינפונייטה של למברג (אוקראינה), ואנסמבלים מובילים כגון אנסמבל מיתר, אנסמבל קפריזמה, רביעיית אריאל, מקהלת אנקור, מקהלת ניצן, ועוד. מבין המנצחים אשר ביצעו מיצירותיו: דורון סלומון, עומר מ. ולבר, יניב דינור, חן צימבליסטה, ועוד. באמתחתו מעל 50 יצירות קאמריות ותזמורתיות, ביניהם שלושה קונצ'רטי לפסנתר ותזמורת, מספר יצירות תזמורתיות, שירים, מוסיקה קאמרית, ויצירות לפסנתר. בנוסף, כתב מוסיקה למעל 15 סרטים, והופיע בערוצי הטלוויזיה של בסין, וייטנאם, מיאנמר, תאילנד ואיטליה, וברשתות השידור הישראליות. השתתף כמלחין וכפסנתרן בביצוע יצירותיו בפסטיבלים רבים בישראל ובחו"ל, ביניהם כנס SCI באוניברסיטת אריזונה, ארה"ב (אוקטובר 2017), פסטיבל "מוסיקה חדשה על הבאיו" בלואיזיאנה, ארה"ב (2017), הפסטיבל הבינ"ל לפסנתרי צעצוע בפלורידה, ארה"ב (2017), סימפוזיון ע"ש אלפרד שניטקה בלבוב, אוקראינה (2016), כנס תזמורות כלי נשיפה בינלאומי בווינה (2016), כנס גילדת נגני החצוצרה הבינלאומי בקליפורניה, ארה"ב (2016), כנס תזמורות כלי נשיפה בינלאומי בניו יורק (2014), פסטיבל צלילים במדבר (2009, וב-2013 הוקדש קונצרט שלם למוסיקה פרי עטו), פסטיבל הקולנוע בירושלים (2011,2013), פסטיבל הקולנוע היהודי בהונג קונג (2012), ופסטיבל אבו גוש (פעמים רבות), פסטיבל ריקודי חדר (2009), חג המוסיקה הישראלית (2008, 2016), פסטיבל ימי המוזיקה היהודית במכללת אונו (2016) ועוד. יצירותיו יוצאות לאור במסגרת המכון למוסיקה ישראלית (IMI) ובמסגרת הוצאת איגוד הקומפוזיטורים הישראלי (מל"י).
לרכישת יצירותיו של עמית ויינר דרך מל"י – ההוצאה לאור של איגוד הקומפוזיטורים הישראלי.
כמרצה
מרצה בכיר וכיהן כראש המחלקה ליצירה רב תחומית (2016-23) באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. מכהן באקדמיה כמרצה בכיר, וכחבר המועצה האקדמית העליונה, ומועצות אקדמיות נוספות. בעל תואר דוקטורט בקומפוזיציה מאוניברסיטת בר אילן, ותארים ראשון ושני בקומפוזיציה מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. למד קומפוזיציה אצל גדעון לבינסון, בטי אוליברו, ולדימיר שקולניק וצבי אבני, ולימודי פסנתר אצל אלן שטרנפלד ושושנה כהן. ד"ר ויינר מוזמן להרצות ברחבי הארץ במסגרות שונות לקהל הרחב ובכנסים בתחום המוסיקולוגיה, ביניהם: מרצה אורח בביה"ס בוכמן מהטה באוניברסיטת תל אביב; הכנס השנתי "מי אני שיר ישראלי" באוניברסיטת בר אילן; הקריה האקדמית אונו; הסדרות של האקדמיה למוסיקה בירושלים המתקיימות באולם וייס; יד ושם, הקולג' למוסיקה בהאנוי, האוניברסיטה של לואיזיאנה בארה"ב, ועוד. כמו כן לימד כמרצה במסגרת המכון ללימודי חוץ של האקדמיה למוסיקה בירושלים מאז הקמתו. מעביר סדנאות והדרכת הרכבים קאמריים במסגרת התכנית לנגנים צעירים של המרכז למוסיקה משכנות שאננים, ובמסגרת תכנית דיוויד גולדמן לקשתנים צעירים בבית דניאל ובקיבוץ מזרע. פעיל בתחום של חקר המוסיקה של המלחינים היהודים אשר נספו בשואה, ושיתף פעולה עם המרכז לשואה ולסובלנות בהונג קונג (HKHTC), ומשנת 2014 עובד בשיתוף עם שגרירויות ישראל ברחבי העולם, ביניהן תאילנד, טאיוואן, סינגפור, סין, שווייץ, ונפאל, בקונצרטים לציון יום השואה הבינלאומי, ובעיבודים למוסיקה של מלחינים יהודים אשר נספו בשואה. במסגרת זו הופיע כפסנתרן וכמרצה בינואר 2022 במטה הראשי של האו"ם בז'נבה, עם מוזיקה של מלחינים יהודים אשר נספו בשואה. כיהן כחבר המועצה המנהלת של איגוד הקומפוזיטורים הישראלי, ושופט בתחרויות קומפוזיציה בישראל ובחו"ל.
פרסומים אקדמיים
המאמר: "מרכיב הזמן בפשטות החדשה של ארוו פארט", מתוך גיליון Music In Time הוצאת האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, 2012.
מאמרים:
מאמרים על מוסיקה בעיתון Jokopost.
ריכארד ואגנר – המלחין שאנחנו רק חושבים שאנחנו מחרימים
לעיון נוסף:
קטלוג יצירותיו של עמית ויינר המוצאות לאור במסגרת המכון למוסיקה ישראלית (IMI). היצירות ניתנות לרכישה מאובטחת באתר המכון.
קורות חיים באתר איגוד הקומפוזיטורים
כתבה באתר ynet על מופע שירי נעמי שמר בהפקתו של עמית ויינר
עיבודים של עמית ויינר באתר זמרשת
כתבה בעיתון פי האתון על המוסיקה לסרט האילם - "צרה ושמחה" מאת עמית ויינר
פרסים ומלגות
2022
פרס ראש הממשלה למלחינים לשנת 2022.
2017
יצירתו "אנגרמה מס' 2" לפסנתר סולו נבחרה לביצוע מתוך מאות יצירות כחלק מתחרות שערך ארגון RMN הבריטי. היצירה בוצעה במסגרת אירועי הארגון בלונדון, אנגליה.
לפרטים נוספים
2017
יצירתו "סוויטה לקרן יער, טובה ופסנתר" נבחרה לביצוע בכנס מלחיני של ארגון SCI האמריקאי באריזונה, ארה"ב.
לפרטים נוספים
2017
יצירתו "סוויטה לקרן יער, טובה ופסנתר" נבחרה לביצוע בכנס מלחיני של ארגון SCI האמריקאי באריזונה, ארה"ב.
לפרטים נוספים
2017
יצירתו "בשערי ירושלים" נבחרה לביצוע בפסטיבל מוסיקה מודרנית באוניברסיטת נוקסוויל, טנסי, ארה"ב.
בנוסף לכך, ד"ר ויינר נבחר לתת הרצאה בנושא עבודותיו של המלחין Arvo Part במסגרת הפסטיבל.
2016 יצירתו Rage Against the Piano לפסנתר ותזמורת זכתה בפרס השני בתחרות הקומפוזיציה על שם אלפרד שניטקה, לבוב אוקראינה. לפרטים נוספים 2016 יצירתו Passacaglia Funebre לויולה דה גמבה (באס ויול) ופסנתר, זכתה בתחרות קומפוזיציה של Vdg, בבוסטון, ארה"ב, והיא תבוצע, תוקלט ותצא על דיסק מסחרי מטעם Vdg- call for scores. 2016 יצירתו "בשערי ירושלים" לחצוצרה ופסנתר נבחרה בתחרות קומפוזיציה מתוך מאות יצירות מכל העולם, לביצוע בכנס ITG (International Trumpet Guild Conference) בלוס אנג'לס, ארה"ב אשר התקיים ביוני 2016. היצירה בוצעה במסגרת הכנס עם המלחין בפסנתר, ונגן החצוצרה פרד סינקייביץ'. קישור לכנס ITG 2015 יצירתו Pulsating Waves לפסנתר נבחרה בתחרות Fifteen Minutes of Fame של ארגון הקומפוזיטורים האסייתי, ובוצעה בבכורה בקיוטו יפן ב-31-5-2015. קישור לפרטי הקונצרט 2014 יצירתו "הזהו אדם" נבחרה ב-2014 לפרוייקט הרדיו האירי/ ישראלי מטעם הסקציה האירית של ISCM, תחרות שערך איגוד הקומפוזיטורים בישראל. במסגרת פרוייקט זה, שודרה היצירה בתוכניות רדיו אירלנד ורדיו ישראל. 2013 מענק אקו"ם - מלגת עידוד מקרן הטיפוח של אקו"ם לקידום, עידוד ותמיכה ביוצר הישראלי, עבור הקלטת אלבום של המוסיקה שכתב לסרט היהודי האילם "צרה ושמחה" (Breaking Home Ties). 2000-2006 מלגות הצטיינות בקומפוזיציה מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל. 2005 מלגת הצטיינות מטעם דיקן הפקולטה לקומפוזיציה, בלימודי התואר השני באקדמיה למוסיקה. 2004 פרס ראשון כפסנתרן בתחרות ביצוע יצירה ישראלית באקדמיה למוסיקה, על נגינת יצירתו "הגשם" לפסנתר וזמרת אלט.